سازمان مجری ساختمانها و تاسيسات دولتی وعمومی در چه حوزه ای فعال است؟
سازمان مجری ساختمانها و تاسيسات دولتی و عمومی ،بزرگترين سازمان تخصصی در احداث ساختمانهای دولتی و عمومی در کشوراست که به منظور تمرکزسياست گذاری ،مديريت و هماهنگی توسعه وبهينه سازی ،افزايش کيفيت،کاهش زمان اجراو قيمت تمام شده جهت تهيه و اجرای طرحهای ساختمانی و تاسيساتی دولتی و عمومی و عمران شهری در سراسر کشور،به عنوان يکی از سازمان های وابسته به وزارت راه و شهرسازی فعاليت می نمايد.
سازمان مجری ساختمانهاو تاسيسات دولتی و عمومی در سال ۱۳۷۲ پس از تصويب اصلاح ساختار و منطقی نمودن تشکيلات وزارت مسکن و شهرسازی و حذف تشکيلات غير ضروری به عنوان يکی از سازمانهای وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی شروع بکار نمود۰ از آن پس وظيفه تهيه و اجرای طرحهای ساختمانهای دولتی از حوزه ستادی و ادارات کل استانی وزارت مسکن و شهرسازی به سازمان مجری ساختمانها و تاسيسات دولتی و عمومی منتقل شد.
اهداف سازمان چیست؟
- متمرکز ساختن ، هماهنگی ، توسعه و گسترش فعاليتهای مربوط به تهيه و اجرای طرحهای ساختمانی و تاسيسات دولتی و عمومی طرحهای عمران شهری در چارچوب سياستها و برنامه های عمرانی دولت
- تدوين معيارها و ضوابط طراحی ساختمانهای دولتی و عمومی
- سرمايه گذاری يا مشارکت و انجام فعاليتهای فنی و اقتصادی وتوليدی مرتبط با وظايف سازمان
- قبول خدمات مهندسی مشاور و تهيه نقشه های ساختمانی و شهرسازی و اعمال نظارت در اجرای اين قبيل طرحها در مقابل دريافت حق الزحمه
- تهيه استاندارد اجرای ساختمانهای مهم
- تهيه و تدوين روشهای کنترل پروژه شامل کنترل زمان و هزينه
شرح وظايف سازمان چیست؟
- تهيه و اجراي طرحهاي ساختمانها وتاسيسات دولتي وعمومي
- فروش و اجاره دادن ساختمان وتاسيساتي كه با سرمايه گذاري مستقل يا مشترك احداث مي شود طبق قوانين و مقررات مربوط
- قبول خدمات مديريت طرح و اجراي ساختمان و يا هرگونه خدمات فني و مهندسي در قبال دريافت حق الزحمه
- تحصيل اعتبار و وام از منابع مختلف اعم از داخلي و خارجي با رعايت قوانين و مقررات مربوط
- سرمايه گذاري به منظور اجراي وظايف سازمان به طور مستقل و يا با مشاركت سرمايه گذاران بخش عمومي يا بخش خصوصي اعم از داخلي و خارجي با رعايت مقررات مربوط
- تجهيز منابع داخل و خارج به منظور سرمايه گذاري در پروژه هاي مربوط به وظائف سازمان
- خريد زمين و ساختمان با رعايت قوانين و مقررات مربوط
- اجراي ساير موارد ارجاعي يا تفويضي از طرف مجمع عمومي سازمان مرتبط با موضوع فعاليت سازمان و با رعايت اين اساسنامه و قوانين و مقررات مربوط
قبل از ارائه پيش نويس موافقتنامه به سازمان برنامه و بودجه چه مراحلي در سازمان مجري انجام ميشود؟
پس از ابلاغ قانون بودجه، اعتبارات به تفكيك فصول هزبنه و جداول پيوست موافقتنامه توسط مجريان مناطق تكميل و پس از بررسي در دفتر كل برنامه و بودجه سازمان و تأييد معاون فني و اجرايي و معاون برنامهريزي و مهندسي توسط مدير عامل سازمان تأييد و امضا شده و در سامانه مبادله موافقتنامه سازمان برنامه و بودجه بارگذاري ميشود.
ملاك عمل جهت مبادله موافقتنامه چيست؟
پيوست 1 قانون بودجه
اطلاعات كلي طرح مندرج در پيوست شماره 1 قانون بودجه شامل چه مواردي است؟
فيلدهاي اطلاعاتي در طرح مندرج در پيوست 1 قانون بودجه عبارت است از:
- پيشرفت فيزيكي تحقق يافته در سال گذشته و پيش بيني پيشرفت فيزيكي سال آتي
- اعلام عوامل مشغول به كار
- اعتبار مورد نياز براي نظارت كارگاهي
- اطلاعات مربوط به تجهيزات مورد نياز
- اعتبارات مورد نياز براي تأمين انشعابات
در چه صورت تخصيص اعتبارات ابلاغي جهت پرداخت به ذيحسابي ارجاع ميشود؟
پس از ابلاغ نامه تخصيص از سوي سازمان برنامه و بررسي در دفتر كل برنامه بودجه سازمان در صورتي كه سند موافقتنامه مبادله گرديده و توسط سازمان برنامه و بودجه كشور به سازمان مجري ابلاغ شده باشد، تخصيص اعتبار ابلاغي به ذيحسابي عمراني سازمان ارجاع ميشود.
پس از مبادله سند موافقتنامه و ابلاغ آن توسط سازمان برنامه و بودجه چه مراحلي پيش از پرداخت تخصيص در ذيحسابي عمراني سازمان انجام ميگيرد؟
پس از بررسي اوليه تخصيص اعتبارات ابلاغ شده، نامه درخواست وجه و تأمين اعتبار در اداره كل ذيحسابي عمراني سازمان تهيه و به خزانه داري كل كشور ارسال ميگردد و پس از تأمين و تأييد اعتبار توسط خزانه داري كل كشور، فرايند تخيصيص اعتبار در ذيحسابي انجام ميگيرد.
در جلسه تحويل زمين چه اشخاص حقيقي يا حقوقي شركت دارند؟
جلسه تحويل زمين با حضور نمايندگان مجري مناطق و اداره كل مهندسي سازمان و نيز نمايندگان ادارات كل استاني و نمايندگان دستگاه بهره بردار برگزار ميشود.
اداره كل امور مهندسي سازمان چه اقداماتي را در فرايند مبادله موافقتنامه به عهده دارد؟
بررسي و اعلام نظر درباره متراژها و مشخصات فني پروژه و اعلام اعتبار مورد نياز جهت مطالعات فاز 1و2 و تأييد جداول مشخصات فني در اداره كل امور مهندسي سازمان انجام ميشود.
پس از برگزاري جلسه تحويل زمين چه اقداماتي در سازمان مجري انجام ميشود؟
پس از برگزاري جلسه تحويل زمين و تهيه و امضاي صورتجلسه مربوطه، موارد مطروحه در جلسه تحويل به همراه مطالعات فاز صفر توسط اداره كل امور مهندسي سازمان جمع بندي شده و اسناد مربوط به انتخاب مشاور مادر و مشاور نقشه بردار به اداره كل پيمان و رسيدگي ارسال ميگردد. تا فرايند انتخاب مشاور در اداره كل پيمان و رسيدگي انجام گيرد.
شركتهاي پيمانكاري و مشاوره ساختماني و تأسيساتي و تشكلهاي حرفه اي چه گونه ميتوانند در اجراي پروژه ها با سازمان مجري همكاري كنند؟
با استناد به قانون برگزاري مناقصات و آئين نامه هاي مرتبط با آن، كليه مناقصات اين سازمان از طريق انتشار آگهي و مطابق مصوبه هيئت محترم وزير در بستر سامانه تداركات الكترونيكي دولت (سامانه ستاد) به آدرس www.setadiran.ir صورت ميگيرد.
انتخاب نوع مناقصه (یک مرحله ای یا دو مرحله ای) در طرحهای عمرانی توسط چه مرجعی صورت میگیرد؟
تشخیص نوع مناقصه فارغ از اینکه طرح عمرانی است یا غیر عمرانی مطابق ماده 4 قانون برگزاری مناقـصات بـر عهده دستگاه مناقصه گزار میباشد
ارزیابی کیفی و فنی- بازرگانی مناقصه گران در چه زمانی و به چه ترتیبی انجام میگیرد؟
ارزیابی کیفی مناقصهگران بعد از فراخوان بـه منظـور تهیـه لیـست کوتـاه از مناقـصهگـران صـلاحیتدار صـورت میپذیرد. این مرحله پیش از گشایش پاکتهای الف ، ب و ج میباشد. ارزیابی فنی- بازرگانی بـا ارایـه مـدارک لازم توسط مناقصه گران در پاکت "ب" توسط کمیتهای با همین نام و قبل از گشایش پیشنهاد قیمت انجام میشود.
آیا استفاده از فهارس پایه در تهیه برآورد معاملات متوسط، الزامی است؟
تهیه برآورد از الزامات انجام معامله است، آنجا که فهرست بهای پایه وجود دارد در تهیه برآورد باید به عنـوان مبنـا مورد استفاده قرار گیرد. باین ترتیب در انجام معاملات متوسط که به اسـتناد بنـد "ب" مـاده 11 انجـام مـیپـذیرد استفاده از فهرستهای پایه به عنوان مبنای تهیه برآورد منافاتی با قانون یادشده ندارد.